PRAKTISCH

Support Magazine

Website: www.supportmagazine.nl

Tijdschrift voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit blad is niet gekoppeld aan een of andere vereniging. Het verschijnt 6 keer per jaar en in december is er een speciale Support Magazine Vakantiegids. Er staan allerlei artikelen in over mobiliteit, vakantie, sport, mode, auto’s etc. Het houdt je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hulpmiddelen en producten die je helpen om goed te functioneren met je handicap.

Hulpmiddelen/ vervoermiddelen

Website: www.welzorg.nl

               www.ligtvoet.nl  

               www.thuiszorgwinkel.nl

Dit zijn enkele van de (Nederlandse) bedrijven  die hulpmiddelen en vervoersmiddelen zowel uitlenen als verkopen. Vaak werken zij samen met het bureau WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van de gemeente, bv. bij de verstrekking van een rolstoel of scootmobiel. Maar ook als je tijdelijk een hulpmiddel nodig hebt, zoals na een operatie een hoog-laagbed of een douchestoel, kun je bij Welzorg terecht. Ook hebben zij winkels waarin je kleinere hulpmiddelen kunt aanschaffen.

Regelhulp

Website: www.regelhulp.nl

Dit is een landelijk (Nederlands) webloket voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Het geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële ondersteuning van verschillende landelijke en gemeentelijke voorzieningen en regelingen. En het biedt hulp bij het aanvragen van ondersteuning of voorziening.

gratis Parkeren in Amsterdam

 voor gehandicapten

Iedere stad in Nederland heeft weer andere regels met betrekking tot parkeren voor gehandicapten. Ook in Amsterdam geldt dat.

Maar er is meer mogelijk!

Amsterdam kent ook de Amsterdamse parkeerjaarkaart voor gehandicapte bezoekers.

Als je een geldige, europese GPK(gehandicapten Parkeer Kaart) hebt, kun je deze parkeerjaarkaart aanvragen bij Cition.

Dit is een digitale vergunning, waarbij het kenteken van je auto wordt geregistreerd en door de parkeerwacht gecontroleerd wordt. Je hoeft dan je GPK niet zichtbaar neer te leggen, waardoor deze ook niet gestolen kan worden. De kaart is geldig op alle Amsterdamse parkeerplaatsen waarvoor je parkeergeld moet betalen en in bv. de zones in winkelstraten.

Behalve (logisch) op parkeerplaatsen met een slagboom.

Met deze parkeerjaarkaart kun je overal in Amsterdam gratis parkeren!!!

De GPK blijft geldig en nodig op de “gewone” gehandicapten parkeerplaatsen. Daar leg je je kaart wel zichtbaar neer. Dus je moet even opletten wanneer je de GPK wel neer moet leggen en wanneer niet.

Je kunt de parkeerjaarkaart gratis aanvragen via www.cition.nl . Dat duurt een paar weken. Maar je kunt hem ook ter plekke aanvragen bij een cition-vestiging in Amsterdam. Dan kun je hem meteen gebruiken.

Vervolgens heb je geen zorg meer om een parkeerplek en om het hoge parkeergeld, en kun je een museum bezoeken, een concert bijwonen of lekker winkelen.

De parkeerjaarkaart is een jaar geldig en is uitsluitend geldig voor het nummerbord waarmee je je hebt aangemeld.

Voor verder informatie over parkeren in Amsterdam: www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer .